Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Celozrnné koláčiky

celozrnné koláčiky - medovníky a zázvorníky

Medovníky

400 g preosiatej celozrnnej pšeničnej múky (zbavenej hrubších častí obilia)., 140 g práškového cukru., 60 g margarínu., KL mletej škorice., KL sódy bikarbóny., ½ KL anízu., ½ KL klinčekov., 2 PL medu 2 vajcia

Múku, cukor, sódu bikarbónu a vopred dobre preosiate koreniny zmiešame a preosejeme, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne drobné tvary. Ozdobíme ich mandľami , orechmi, hrozienkami, potom potrieme vajíčkom a v dobre rozohriatej rúre pečieme pár minút.

Zázvorníky

500 g preosiatej celozrnnej pšeničnej múky., 500 g práškového cukru., 20 g zázvoru – mletého alebo čerstvého najemno postrúhaného., 150 g sezamových semiačok5 g sódy bikarbóny., 4 stredne veľké vajcia

Z prísad vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho na pomúčenej doske asi na 5 mm hrúbku, formičkou povykrajujeme a na doske necháme odležať do druhého dňa. Pokladieme ich na vymastený plech a upečieme.

«Sviatočné pečivo | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 20.12.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk