Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Dubákový tanier z Bordeaux

mojerecepty: dubakovy tanier z bordeaux

500 g čerstvých dubákov., 5 PL oleja., ½ citróna., 30 g rastlinného tuku., 2 PL petržlenovej vňate., 3 kocky instantného hovädzieho vývaru., 3 cibule., mleté čierne korenie

Dubáky očistíme, poutierame (neumývame!). V hrnci zohrejeme trošku oleja, pridáme dubáky, pokvapkáme ich KL citrónovej šťavy a dusíme na miernom ohni asi 5 minút. Potom ich vyberieme na pijavý papier. Nožičky odkrojíme a odložíme, klobúčiky nakrájame na väčšie kusy. Na veľkej panvici zohrejeme zvyšok oleja a rastlinného tuku, pridáme kocky hovädzieho vývaru a podusíme. Aj nožičky hríbov nakrájame, vložíme do panvice a ešte asi 5 minút podusíme. Napokon prisypeme nadrobno nakrájanú cibuľu a dusíme ďalšie 3 minúty. Posypeme petržlenovou vňaťou a pridáme krúžok citróna. Podávame s pečeným alebo duseným mäsom, husacinou či kačacinou.

«Jedlá z húb | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 08.10.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk