Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Hroznová marmeláda

mojerecepty: ovocie v mise

3 kg hrozna., 2 dl červeného vína., kg kryštálového cukru

Hrozno očistíme, umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme vínom a na miernom ohni, za stáleho miešania rozvaríme. Hrozno prelisujeme, pridáme cukor a počkáme, kým sa rozpustí. Túto zmes potom po troche varíme a nalievame do malých pohárov. Po vychladnutí uzavrieme.

Ringlótová marmeláda

Zo zrelých ringlót odstránime stopky, ringlóty umyjeme a dáme do vody na sporáku vrieť. Vyberieme ich s dierkovanou žufaňou, kôstky odstránime a ringlóty prepasírujeme. Potom ich varíme na sporáku. Keď šťava zhustne, primiešame cukor a dovaríme dobre nahusto. Na kg ovocia dávame ½ kg cukru.

Marmeláda z nezrelých hroznových bobuliek

Na kastról dáme 2 kg umytých nedozretých hroznových bobuliek, a pridáme k nim šťavu z citróna a trochu vody. Postavíme na kraj sporáka, aby sa bobuľky pomaly rozpukali. Potom vylejeme všetko na misu a necháme cez noc stáť. Na druhý deň šťavu s bobuľkami vylejeme na sitko, prepasírujeme a varíme pri stálom miešaní. Keď začína hustnúť, primiešame toľko cukru, koľko vážia bobuľky (na kg dáme kg cukru) a dovaríme na potrebnú hustotu. Horúce dáme do pohára, keď vychladne, dáme navrch kolečko z pergamenového papiera namočeného v rume a pohár uzavrieme.

«Marmelády, Džemy, Lekváre | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 02.05.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk