Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Hubová polievka

mojerecepty: hubová polievka

400 g húb., 300 g hovädzích kostí s mäsom., 2 mrkvy., 2 petržleny., viazaničku petržlenovej vňate., vajce., KL paradajkového pretlaku., 2 strúčiky cesnaku., cibuľu., 2 dl červeného vína., PL masla., tymian., soľ., mleté čierne korenie

Hovädzie kosti vložíme do studenej vody a dáme variť. Ušľaháme vaječný bielok a primiešame paradajkový pretlak. Nakrájame mrkvu, petržlen, cibuľu a 300 g húb. Zeleninu pridáme k rozšľahanému bielku a dôkladne premiešame. Pripravenú zmes prilejeme do vývaru z kostí a nalejeme tam aj červené víno. Osolíme a ochutíme mletým korením a cesnakom. Polievku varíme dve až dve a pol hodiny na miernom ohni, potom ju precedíme. Ako zavárku použijeme zvyšné huby, ktoré sme predtým nakrájali na plátky a osmažili na masle. Pred podávaním vložíme huby do scedenej polievky a napokon všetko posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a tymianom.

Polievka sa dá pripraviť z rôznych druhov húb. Ak ju pripravíte zo šampiňónov, bude chuťovo jemnejšia, nie tak intenzívna. Ale keď sa vám podarí zaobstarať hrebíčky (špičky) v sušenom stave, tak z nich vykúzlite neopakovateľnú chuť.

«Jedlá z húb | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 11.03.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk