Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

4x hubové polievky

mojerecepty: hubová polievka so zeleninou

So zeleninou

40 g oleja., 100 g čerstvých húb., 150 g koreňovej zeleniny., KL mletej červenej papriky., 1 ½ vody., soľ., zelená paprika., zelená paradajka., mleté čierne korenie., cibuľa

Na oleji speníme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a pokrájané huby a pomaly dusíme. Potom pridáme očistenú a na kocky pokrájanú zeleninu a ďalej dusíme. Pridáme červenú papriku, všetko zmiešame a zalejeme vriacou vodou. Polievku osolíme, okoreníme, prisypeme pokrájanú papriku a paradajku a všetko spolu povaríme. Do hotovej polievky zavaríme mrveničku.

So zemiakmi

150 g koreňovej zeleniny., 400 g čerstvých húb., masť., 20 g hladkej múky., 50 g cibule., 200 g zemiakov., soľ., 2 strúčiky cesnaku., zelená petržlenová vňať

Koreňovú zeleninu očistíme, pokrájame na kolieska a opražíme spolu s očistenými a pokrájanými hubami na masti. Otom zaprášime múkou, zalejeme vodou, pridáme očistenú cibuľu a očistené pokrájané zemiaky, osolíme a uvaríme do mäkka. Nakoniec primiešame cesnak rozotretý so soľou. Podávame posypané zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.

S mrveničkou

cibuľa., masť., 100 g mrkvy., 50 g petržlenu., kúsok zeleru., 400 g húb

MRVENIČKA: 120 g polohrubej múky., vajce., voda

Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na masti, pridáme očistenú pokrájanú zeleninu a huby, opražíme, podlejeme a udusíme do polomäkka. Potom zalejeme vodou, pridáme očistené a pokrájané zemiaky, osolíme a dovaríme. Do uvarenej polievky zavaríme mrveničku, ktorú si pripravíme vymiešaním múky, vajca a vody. Tuhé cesto postrúhame na hrubom strúhadle a necháme na doske preschnúť. Do polievky zavaríme len polovicu mrveničky, druhú polovicu usušíme a odložíme na suché miesto.

S krúpami

100 g čerstvých alebo 10 g sušených húb., cibuľa., 3é g masti., PL zelenej zelerovej vňate posekanej nadrobno., 30 g hladkej múky., soľ., 4 PL krúp., l riedkého vývaru z kostí., 2 zemiaky., 2,5 dl kyslej smotany

Čerstvé huby očistíme a pokrájame, sušené huby vopred namočíme do studenej vody. Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme v rozohriatej masti, pridáme zelenú zelerovú vňať posekanú nadrobno, premiešame, poprášime hladkou múkou a opražíme. Potom osolíme, pridáme premyté krúpy, zalejem riedkym vývarom z kostí a varíme 15 minút. Nakoniec pridáme očistené zemiaky pokrájané na malé kocky a dovaríme. Hotovú polievku ochutíme smotanou.

«Jedlá z húb | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 11.03.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk