Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Paprikáš z húb

mojerecepty: paprikáš z húb

200 g čerstvých húb., 2 PL masti., cibuľa., soľ., rasca., KL mletej červenej papriky., zeleninová paprika

Huby očistíme, pokrájame, zľahka opražíme na rozohriatej masti, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, osolíme, posypeme rascou, mletou červenou paprikou, podlejeme trochou vody a dusíme 15 minút. Vody len toľko aby boli huby v šťave. Zeleninovú papriku pokrájame, pridáme k hubám, podľa potreby podlejeme vodou a dusíme ešte 10 minút. Podávame s cestovinou alebo chlebom.

Hubový paprikáš

kg húb., dkg sladkej papriky., 5 dkg masla., 4 dkg cibule., soľ., rasca., 2 dkg hladkej múky., ¼ až ½ l kyslej smotany alebo jogurtu

Do cibuľky opraženej na masti pridáme červenú papriku, očistené nakrájané huby. Posolíme a dusíme vo vlastnej šťave. Po vyparení šťavy a udusení húb do mäkka prilejeme rozhabarkovanú smotanu s trochou múky, veľmi málo povaríme a podávame so zemiakmi, chlebom a pod. Huby hneď skonzumujeme, neodkladáme na druhý deň.

«Jedlá z húb | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 01.10.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk