Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Huby na smotane (so šampiňónov)

dekorcia

400 g čerstvých alebo sterilizovaných šampiňónov., 40 g masti., cibuľa., soľ., mleté čierne korenie., mletá červená paprika., 30 g hladkej múky., mäsový alebo hydinový vývar., 2,5 dl sladkej smotany., šťava z polovice citróna., PL kečupu

Šampiňóny očistíme, umyjeme pokrájame. V rozohriatej masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme pokrájané šampiňóny, soľ a mleté čierne korenie, opražíme, posypeme červenou paprikou, múkou a znova opražíme. Potom podlejeme trochou mäsového alebo hydinového vývaru a udusíme do mäkka. Nakoniec primiešame sladkú smotanu, ochutíme citrónovou šťavou a pokvapkáme kečupom. Podávame s uvarenými cestovinami alebo knedľou.

Huby na smotane

400 g čerstvých alebo sterilizovaných húb., 2 cibule., 40 g masti., mleté čierne korenie., 40 g hladkej múky., voda alebo vývar., KL rajčiakového pretlaku., soľ., 4 dl smotany

Huby očistíme (sterilizované opláchneme a necháme odkvapkať) a pokrájame. Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme v rozohriatej masti, pridáme huby a opražíme. Okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múku, prikryjeme a dusíme. Počas dusenia podľa potreby podlievame vodou alebo vývarom. Neskôr pridáme rajčiakový pretlak, soľ a dodusíme. Nakoniec pridáme rajčiakový pretlak, soľ a dodusíme. Nakoniec ochutíme smotanou a už nevaríme.

«Jedlá z húb | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 11.03.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk