Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Kapor na poľský spôsob

mojerecepty: kapor na poľský spôsob

1 ½ kapra., 2 cibule., 2 karotky., ½ zeleru., zväzok petržlenu., 4 zrnká čierneho korenia., 3 horčičné semienka., 2 klinčeky., bobkový list., kôra z polovice citróna

Omáčka: ½ l čierneho piva., 1 PL vínneho octu., 50 g hrozienok ., 50 g olúpaných a uvarených mandlí

Kapra očistíme a narežeme a spolu s kúskami cibule, karotkou, zelerom a petržlenom vložíme do nádoby a na najnižšej teplote varíme 25 minút, potom rybu vyberieme a položíme na misu, z rybieho vývaru a čierneho piva zhotovíme omáčku., ktorú zjemníme vínnym octom, hrozienka s mandľami a všetko ešte raz krátko povaríme.

Pečené makrely

4 malé makrely., citrón., soľ

Makrely dôkladne umyjeme zvonka a znútra, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme soľou. Makrely necháme niekoľko minút odpočinúť. Makrely vložíme do hrnca a najprv opražíme z jednej strany, potom obrátime. Nádobu prikryjeme pokrievkou, teplotu znížime na najnižší stupeň a 5 až 8 minút dusíme. Presný čas pečenia závisí od toho, aké veľké sú makrely.

«Morské a sladkovodné ryby a potvory | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 01.10.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk