Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Losos so šafranovou omáčkou

mojerecepty: losos so šafranovou omáčkou

filety z lososa., čerstvá brokolica., karfiol., mrkva., voda., ocot., olivový olej., cesnak., morská soľ., šafrán., mleté čierne korenie., sladká smotana., solamyl., citrón., petržlenová vňať

Filety z lososa opláchneme, osušíme a nakrájame na kúsky široké päť centimetrov. V hrnci privedieme do varu nálev z vody, octu, cesnaku, soli, čierneho korenia a šafránu. Kúsky lososa ponoríme opatrne do vriaceho nálevu a jemne povaríme asi desať minút. Lososa vyberieme. Vývar zahustíme sladkou smotanou a solamylom, pár minút povaríme. Omáčku scedíme a ochutíme citrónom. Očistenú a nakrájanú zeleninu povaríme desať minút v slanej vode. Vyberieme ju a orestujeme na olivovom oleji na prudkom ohni. Ochutíme ju nakrájaným cesnakom. Zeleninu aj kúsky ryby poukladáme na tanier a prelejeme šafránovou omáčkou. Ozdobíme citrónom, petržlenovou vňaťou a podávame s varenými zemiakmi.

«Morské a sladkovodné ryby a potvory | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 16.02.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk