Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Moja hubová polievka

mojerecepty: moja hubová polievka

50 g kvalitných sušených húb., väčšiu cibuľu., olej., 50 g masla., 200 g očistených zemiakov., hubový bujón., 5 zrniek čierneho korenia., 3 zrnká nového korenia., 2 bobkové listy., l mlieka., hladkú múku., 250 g šľahačkovej smotany., soľ., ocot., kryštálový cukor

Huby vopred namočíme, vodu zlejeme. Na oleji speníme najemno nakrájanú cibuľku, pridáme huby, osolíme, pridáme bobkový list, celé a nové korenie a 5 minút podusíme. Zalejeme malým množstvom vody (cca 2 dl), pridáme hubový bujón a necháme 20 minút variť. Pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky a ešte 15 minút povaríme. Prilejeme mlieko a necháme zovrieť. Smotany zmixujeme s hladkou múkou na hladký krém a za stáleho miešania prilejeme do pripravenej polievky. Povaríme ešte 10 minút, nakoniec polievku dochutíme soľou, cukrom a octom. Ďalej už nevaríme, chuť zjemníme kúskom masla.

Ak pripravujeme polievku z čerstvých húb, objem zvýšte na dvojnásobok. Sušené huby vyžadujú dlhšiu tepelnú úpravu. Nikdy nekupujte zvraštené alebo mäkké huby. Mali by mať hladké, pevné alebo elastické klobúky, bez akýchkoľvek stôp vlhkosti. Čerstvo nazbierané huby by sa nikdy nemali oplachovať alebo lúpať. Jednoducho odrežte hrubú, drsnú časť hlúbikov a jemnou kefkou opatrne odstráňte všetky nečistoty.

«Jedlá z húb | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 11.03.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk