Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Paprikáš z hlivy

mojerecepty: paprikáš z hlivy

300 – 350 g hlivy ustricovej., 2 stredne veľké cibule., väčší zemiak., 2 KL vegety., soľ., 3 KL mletej červenej papriky., KL mletého čierneho korenia., 2,5 dl kyslej smotany., 2 strúčiky cesnaku., PL hladkej múky

Na tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistenú nakrájanú hlivu asi 10 minút podusíme. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme na drobné kocky nakrájaný zemiak, zalejeme asi litrom vody a uvaríme. V smotane rozhabarkujeme hladkú múku, rozotrený cesnak a zahustíme ňou hlivy. Paprikáš dochutíme niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy a podávame s chlebom, prípadne s knedľou, no vtedy do paprikáša nepridávame zemiak.

«Jedlá z húb | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 08.10.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk