Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Plnené šampiňóny s bylinkovým nálevom

mojerecepty: plnené šampiňóny s bylinkovým nálevom

24 stredne veľkých šampiňónov., PL margarínu., 80 g syra., 3 cibule., strúčik cesnaku., 5 sušených sliviek bez kôstky., petržlenová vňať., PL strúhanky., žĺtok., soľ., mleté čierne korenie., 12 plátkov oravskej slaniny., 3 PL oleja

Bylinový nálev: cibuľa., petržlenová vňať., trochu estragónu., 2 smotanové jogurty., štipka cukru., soľ., kajenské korenie

Šampiňóny očistíme a oddelíme hlúbiky, ktoré nadrobno nasekáme. Margarín roztopíme na panvici, vložíme do nej posekané hlúbiky šampiňónov a za stáleho miešania dusíme, kým sa neodparí všetka voda. Potom ich vyberieme a vložíme do misky. Nastrúhaný syr, najemno nakrájanú cibuľu a cesnak, sušené slivky, strúhanku, posekanú petržlenovú vňať a žĺtok pridáme k uduseným hubám, premiešame a ochutíme soľou a korením. Polovicu šampiňónových klobúkov naplníme pripravenou plnkou, druhou polovicou ich prikryjeme. Každý klobúk obtočíme jemným plátkom oravskej slaniny a spojíme špáradlom. Na panvici rozpálime olej. Pripravené šampiňóny v ňom opečieme zo všetkých strán. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a ešte chvíľu podusíme. Podávame s bylinkovým nálevom, ozdobené petržlenovou vňaťou.

Bylinkový nálev: Cibuľu očistíme a posekáme. Bylinky umyjeme, osušíme, lístočky otrhneme od stoniek a najemno posekáme. Do misky vlejeme jogurt, do ktorého pridáme cibuľu a bylinky, zmes dobre premiešame a ochutíme soľou, cukrom a kajenským korením.

«Jedlá z húb | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 09.07.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk