Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Plnený zubáč

mojerecepty: dekoracia stolovanie

vypitvaný zubáč (1,5 – 2 kg)., cibuľa., zelerová vňať., biele korenie., ½ žemle., šálka vlažného mlieka., 100 g postrúhaných mandlí., orechy., trocha pažítky., žĺtok., 2 PL citrónovej šťavy., soľ., postrúhaný muškátový orech., rybí vývar

Cibuľu ošúpeme a postrúhame na jemno. Zmiešame so zelerovou soľou a korením do korenistej masy, ktorou potrieme zubáča zvonka i zvnútra. Rybu prikryjeme alobalom a necháme postáť. Medzičasom sformujeme masu zo žemle namočíme do mlieka, mandlí, orechov, ž´tku, cesnaku a citrónovej šťavy. Prichutíme korením, soľou a muškátovým orechom. Rybu naplníme touto masou a otvor uzatvoríme špajdľami. Rybí vývar nalejeme do nádoby a zubáča položíme na sitko. Nádoby prikryjeme, privedieme do varu. Nakoniec znížime teplotu a zubáča dusíme ešte 15 minút.

Rizoto zo sépie

kg sépie., červená cibuľa., ryža., petržlenová vňať

Nádobu zahrejeme na teplotnom stupni 2 a opražíme v nej cibuľu do zlatohneda. Potom zamiešame do cibule zelený petržlen a pokrájanú sépiu. Rybu po oboch stranách opražíme a pridáme ryžu. Dodáme vodu, podľa chuti aj paradajky. Prepneme na najnižšiu teplotu a varíme 20 minút.

«Morské a sladkovodné ryby a potvory | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 30.05.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk