Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Pstruh na bielom víne

mojerecepty: dekoracia stolovanie

kg pstruhov., l vína., ¼ l vody., 2 karotky., 2 cibule., petržlenová vňať., zelerová vňať., 10 guličiek čierneho korenia., soľ., 2 -3 olúpané plátky citróna

Pstruha dobre vyčistíme, umyjeme a vo vnútri osušíme. Pstruha položíme do studenej nádoby, pridáme vodu, víno a kolieska citróna, karotku pokrájanú na krúžky a všetko necháme povariť spolu s cibuľou, petržlenovou a zelerovou vňaťou a zrnkami korenia a zrnkami korenia. Teplotu znížime na najnižší stupeň a pomaly varíme asi 25 minút. Nádobu odložíme zo sporáka, rybu opatrne vyberieme, polejeme omáčkou a podávame so zemiakmi.

Dusený lipeň so sardelovým maslom

4 lipne., 3 PL masla., 3 jemne posekané sardely., 2 PL posekaného petržlenu., soľ., čierne korenie

Mokré lipne položíme na panvice, prikryjeme pokrievkou a zahrejeme na dusenie. Na najnižšej teplote dusíme 10 -15 minút. Maslo, korenie, sardinky a petržlenovú vňať zmiešame a sformujeme do guľky. Lipne podávame so sardelovým maslom.

«Morské a sladkovodné ryby a potvory | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 30.05.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk