Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Pstruh s mandľami

mojerecepty: pstruh

4 pstruhy., 100 g mandlí., soľ., čierne korenie., citrón., petržlenová vňať

Ošúpanými a postrúhanými mandľami posypeme očisteného, osoleného, okoreneného a citrónovou šťavou pokvapkaného pstruha. Na najnižšej teplote varíme ryby asi 20 minút.

Pstruh v rúre

2 pstruhy (asi 500 g)., 2 listy šalvie., petržlenová vňať., strúčik cesnaku., ½ pohára suchého bieleho vína., citrón., 4 PL oleja., soľ., čierne korenie

Rybu očistíme, umyjeme, osušíme a vložíme do panvice. Jemne posekaný petržlen, šalviu, cesnak, olej, citrónovú šťavu, víno soľ a korenie dobre premiešame a touto masou jednak naplníme rybu, jednak rybu ňou aj potrieme. Nakoniec pečieme pstruha v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 20 minút. Pritom ho často polievame vlastnou šťavou.

«Morské a sladkovodné ryby a potvory | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 30.05.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk