Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Rezance s ustricami

mojerecepty: rezance s ustricami

1,8 kg ustríc., 3 šalotky., strúčik cesnaku., 4 PL oleja., 500 g feniklu (hľuzy)., 150 g mrkvy., 0,25 l bieleho vína, štipka šafranu., 70 g masla (studeného, pokrájaného na kocky) alebo oleja., soľ., čerstvo mleté čierne korenie., 300 g rezancov (špagiet)

Ustrice umyjeme a očistíme. Šalotku pokrájame, cesnak prelisujeme a oboje podusíme na oleji. Pridáme fenikel a mrkvu pokrájame na pásiky, dusíme 5 minút. Prilejeme biele víno, pridáme šafrán a necháme 5 minút variť. Potom pridáme ustrice a varíme tak dlho , až sa otvoria ( 6 – 8 minút). Pri stálom miešaní pridávame maslo alebo olej, nakoniec osolíme a okoreníme čiernym korením. Uvaríme cestovinu a všetko spolu zmiešame.

«Cestoviny | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 13.06.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk