Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Ryža so šampiňónmi

mojerecepty: ryža so šampiňónmi;

300 g šampiňónov (môžu byť aj iné huby)., 20 g masla., 150 g sterilizovaného hrášku., 500 g uvarenej ryže., soľ., petržlenová vňať.

Šampiňóny nakrájame na plátky a podusíme na masle. Pridáme sterilizovaný hrášok, uvarenú ryžu, podľa potreby soľ, pokrájanú petržlenovú vňať. Všetky prísady spolu zmiešame a pomocou navlhčenej naberačky formujeme porcie na tanier.

Rizoto s hríbami

500 g čerstvých hríbov., 120 g tuku., 300 g ryže., 100 g zeleného hrášku., 50 g mrkvy., veľkú cibuľu., 50 g tvrdého syra., čierne korenie., soľ

Na drobno pokrájanú cibuľku osmažíme na tuku, pridáme prebratú, umytú a odkvapkanú ryžu, ktorú za stáleho miešania opražíme. Potom vlejeme do nej vriacu vodu (asi ¾ l), necháme pod pokrievkou dusiť asi 15 minút a pridáme hríby, ktoré sme vopred dobre očistili, nakrájali na plátky a podusili do mäkka so soľou a štipkou mletého čierneho korenia. Rizoto dobre premiešame a jeho povrch posypeme strúhaným syrom. Ako prílohu podávame hlávkový šalát.

«Jedlá z húb | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 01.10.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk