Raňajky: ryža s jahodami
Zmiešame 100 g prepoltených čerstvých jahôd so 100 g uvarenej ryže a 75 g nízkotučného jogurtu. Ochutíme škoricou a sladidlom.
Desiata: ryža s paradajkami
Do 50 g uvarenej ryže pridáme 100 g paradajok nakrájaných na mesiačiky, trochu mletého čierneho korenia a octu. Opatrne premiešame.
Obed: ryža s hubami
Očistené a umyté huby (125 g) spolu so 100 g strukov mladého cukrového hrášku nakrájame a krátko podusíme na PL oleja. Potom zalejeme dl zeleninového vývaru a ďalších a ďalších 5minút dusíme. Osolíme, pridáme 100 g uvarenej ryže, spolu zohrejeme a ochutíme PL posekanej petržlenovej vňate.
Olovrant: ryža s uhorkou
Zmiešame spolu 50 g uvarenej ryže, 100 g šalátovej uhorky nakrájanej na pásiky alebo nahrubo postrúhanej, trochu mletého čierneho korenia a petržlenovej vňate. Mierne osolíme.
Večera: ryžový šalát s hráškom
2 plátky údeného lososa (25 g) nakrájame na malé kúsky, pridáme nadrobno nakrájanú blanšírovanú mrkvu (100 g), 100 g uvarenej ryže a krátko blanšírovaný hrášok. Zmes zalejeme 50 g šalátového nálevu bez tuku, premiešame okoreníme a posypeme PL petržlenovej vňate.