Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Chrumkavé sladké rezance

mojerecepty: chrumkavé sladké rezance

250 ml rastlinného oleja., plát domáceho rezancového cesta alebo hotové široké rezance., 100 g kuracích pŕs., 200 g tenkých ryžových rezancov., 100 g ošúpaných a uvarených mladých garnátov., 2 mladé cibuľky., PL roztlačeného cesnaku., 2 vajcia 80 ml bieleho cukru., 2 PL citrónovej šťavy., 5 KL bieleho vínneho octu., 2 PL vody., 2 ½ PL rybacej omáčky., PL jemného čili prášku., 100 g čerstvých fazuľkových výhonkov., 6 kúskov mladej cesnakovej vňate nakrájaných na 5 cm kúsky

V panvici rozohrejeme olej a opražíme na ňom nakrájané alebo hotové rezance do chrumkava. Ako ďalšie opražíme do hneda nakrájané kúsky kuracích pŕs a odložíme nabok. Ryžové rezance pražíme, kým sa nezväčšia a nie sú chrumkavé a biele. Vyberieme ich a necháme odkvapkať. Do panvice pridáme dve lyžice oleja a opražíme na ňom garnáty s posekanou cibuľkou a cesnakom. Po dvoch minútach vyberieme. Potom nalejeme do panvice rozšľahané vajcia a keď začnú tuhnúť, potrháme ich lopatkou. Tiež vyberieme. Napokon dáme do panvice cukor, citrónovú šťavu, vínny ocot, vodu a rybaciu omáčku a necháme zovrieť. Pridáme čili, opražené ryžové rezance a zmiešame s omáčkou. Potom vmiešame široké rezance, kuracie prsia, garnáty, cibuľku, cesnak a vajcia. Všetko premiešame a zohrievame asi 3 minúty.

«Cestoviny | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 18.04.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk