Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Špagety s korením

mojerecepty: špagety s korením, špagety s mušlami, tuniakové špagety

cibuľku., 3 mrkvy., mleté mäso., paradajky alebo paradajkový pretlak., korenie., soľ., bazalka., cesnak., tymian., oregano., špagety

Speníme cibuľku a na cibuľku dáme nastrúhané mrkvy. Pridáme akékoľvek mleté mäso. Ak bude mäsa menej, pridáme viac zeleniny. Pridáme pokrájané paradajky alebo paradajkový pretlak. Korenie, soľ, bazalka, cesnak, tymian, štipka oregána. Dusíme do mäkka. Zmiešame v hrnci s uvarenými špagetami.

Špagety s mušľami

200 g špagiet., 2 PL masla, soľ

Omáčka: 150 g mrazených mušlí., soľ., slnečnicový olej., cibuľu., 2 strúčiky cesnaku., 4 PL paradajkového pretlaku., oregano., 2 PL nastrúhaného syra

Špagety sa uvaria v dostatočnom množstve osolenej vody domäkka ( nesmú byť rozvarené – na lome musí ostať biela bodka). Uvarené špagety sa precedia, prepláchnu, nechajú dobre odkvapkať a pomstia roztopeným maslom. Rozmrazené umyté mušle sa vložia variť do mierne osolenej vody, precedia a nechajú sa dobre odkvapkať. Najemno nakrájaná cibuľa sa spolu so soľou a rozotretým cesnakom opražia na oleji, pridajú sa odkvapkané mušle a za občasného miešania sa ohrejú (aby sa nepripálili). K ohriatym mušliam sa pridá paradajkový pretlak a spolu sa krátko podusí. Pred koncom sa dochutí soľou, oregánom a zamieša. Pri podávaní sa na tanier upraví porcia špagiet a do stredu sa vložia dusené mušle s paradajkovou omáčkou a navrch sa posypú strúhaným syrom.

Tuniakové špagety

2 cukety., 2 cibule., 2 mrkvy., petržlen., konzervu drveného tuniaka v oleji., kyslú smotanu., 2 dl bieleho vína., olivový olej., provensálske korenie., čerstvú bazalku., oregáno., tymian., pažítku., petržlenová vňať., soľ., špagety

Špagety uvaríme podľa návodu. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji., Pridáme postrúhanú mrkvu, petržlen, cuketu, provensálske korenie, podlejeme vínom, prikryjeme a dusíme. Do udusenej zeleniny pridáme drveného tuniaka, stebielko tymianu, nadrobno pokrájané oregáno, bazalku, smotanu zmes premiešame a krátko povaríme. Do odstavenej zmesi pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, pažítku. Všetko to premiešame so špagetami. Ako predjedlo podávame paradajky pokrájané na kolieska striedavo poprekladané s kolieskami parenice, osolené, okorenené a poliate olivovým olejom.

«Cestoviny | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 16.05.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk