Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Špenátová roláda s opečeným zubáčom

mojerecepty: špenátová roláda s opečeným zubáčom

300 g listov špenátu., 20 g masla., 5 vajec., 20 g nastrúhaného parmezánu., 100 g plesňového syra., zeler., citrón., 1,5 dl smotany., 100 g krémového syra bez príchute., 600 g filé zo zubáča., 2 limetky., 0,5 dl olivového oleja., soľ., mleté čierne korenie., muškátový oriešok., viazaničku kôpru

Čerstvý špenát dáme na maslo a smažíme, pokiaľ sa z neho nevyparí všetka voda. Pridáme vaječné žĺtky, nastrúhaný parmezán, soľ., korenie a ochutíme postrúhaným muškátovým orieškom. Z vaječných bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do špenátu. Potom zmes vylejeme na pekáč vyložený papierom na pečenie a na 10 až 15 minút vložme piecť do rúry rozohriatej na 200 – 220 stupňov C. Potom nastrúhame zeler, pokvapkáme ho malým množstvom citrónovej šťavy a primiešame krémový a plesňový syr. Osolíme, okoreníme, pridáme trošku smotany. Všetko dôkladne rozmixujeme. Upečené cesto vyberieme z rúry, pomocou papiera na pečenie stočíme a necháme vychladnúť. Potom cesto vybalíme z papiera, potrieme syrovým krémom a znovu zrolujeme rybie filé osolíme, okoreníme a spolu s plátkami limetky opečieme na niekoľkých kvapkách oleja dozlatista. Zubáča podávame so špenátovou roládou nakrájanou na plátky. Nakoniec ozdobíme čerstvým kôprom.

Ak nemáte poruke zubáča, môžete smelo použiť akúkoľvek morskú rybu s mäkkým bielym mäsom. Ak neobľubujete výrazné pikantné jedlá, pokojne vynechajte limetku. Špenátu nikdy nie je dosť, pretože obsahuje značné množstvo železa a okrem toho je bohatý aj na vitamín C.

«Morské a sladkovodné ryby a potvory | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 18.02.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk