Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Stredomorské ragú

mojerecepty: dekoracia stolovanie

veľká cibuľa., 2 strúčiky cesnaku., 4 PL olivového oleja., šálka oleja., šálka vody., 500 g paradajok., 100 g plnených olív., KL sušených byliniek z Provensálska., soľ., 100 g sladkej smotany., 600 g ľubovoľného, podľa možnosti rozličného rybacieho filé., 200 g mäsa z mušlí, čerstvého alebo zaváraného., krabička šafránu

Cibuľu a strúčiky cesnaku olúpeme. Cibuľu na jemno posekáme. Cesnak pretlačíme alebo veľmi jemne posekáme. Nádobu zohrejeme na teplotnom stupni 2, osmažíme v nej cibuľu a cesnak. Zalejeme vodou. Nádobu prikryjeme a teplotu znížime. Paradajky zalejeme vriacou vodou, ošúpeme a pokrájame na štvrťky. Olivy nakrájame na plátky. Paradajky s olivami vložíme do nádoby. Posypeme bylinkami a soľou a polejeme sladkou smotanou. Rybacie filé dobre umyjeme a vysušíme. Spolu mušľovým mäsom ho po 10 minútach položíme na paradajky. Prikryté ryby dusíme 10 minút. Rybu opatrne vyberieme cedidlom a položíme na zahriatu misu. Šafrán zmiešame zmiešame s trochou vody. Rybí základ ochutíme šafránom a soľou a podávame ako omáčku k rybe.

Tresčie filé

500 g filé z tresky., veľká cibuľa., ocot., soľ

Filé s tresky pokrájame na kocky, očistíme, osolíme a necháme 10 minút postáť. Panvicu zahrejeme a vložíme kúsky filé. Pridáme cibuľu pokrájanú na kolieska a si 3 – 4 minúty pečieme, kým sa ryba neoddelí a nedá otočiť. Rybu otočíme, nádobu prikryjeme pokrievkou a rybacie filé dusíme na najnižšom stupni ešte 5 – 8 minút.

«Morské a sladkovodné ryby a potvory | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 30.05.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk