Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Tagliatella so šunkou a medovkou

mojerecepty: tagliatella so šunkou a medovkou

40 g rastlinného tuku., 10 g múky., 100 g šunky (tenké plátky)., 2 cibule., 3 strúčiky cesnaku., 2 viazaničky medovky lekárskej., citrón., 100 g parmezánu (vcelku)., PL oleja., 0,1 l hovädzieho vývaru., 0,15 l suchého bieleho vína., Zarovnaná PL cukru., soľ., mleté čierne korenie., 400 g bielych rezancov (tagliatella)

10 g rastlinného tuku zmiešame s múkou a vložíme do chladničky. Očistenú cibuľu pokrájame na malé kocky, očistíme cesnak a prelisujeme. Lístky medovky oddelíme od stoniek a nadrobno posekáme. Citrónovú kôru postrúhame, šťavu vytlačíme. Parmezán nakrájame na tenké plátky. Zvyšný rastlinný rozpálime s olejom na panvici a do chrumkava opečieme šunkové plátky. Po opečení ich vyberieme plochou naberačkou. Vo výpeku do sklovita opražíme kocky cibule s prelisovaným cesnakom, zalejeme hovädzím vývarom a povaríme. Pridáme víno, 2 – 3 PL citrónovej šťavy, cukor a 3 minúty nezakryté povaríme. Stužený tuk vymiesený s múkou nahrubo posekáme, pridáme do variacej sa omáčky, silne okoreníme, osolíme a 2 minúty ešte povaríme. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, za naberačku vody odoberieme do predhriatej misy. Rezance zlejeme, horúcou vodou prepláchneme a necháme odkvapkať. Do prihriatej omáčky pridáme šunku, citrónovú kôru a medovku. Cestoviny zmiešame s vodou v miske a omáčkou, môžeme ešte dosoliť, dokoreniť a posypať plátkami parmezánu.

«Cestoviny | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 13.06.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk