Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Zapečené fliačky s údeným mäsom

mojerecepty: zapečené fliačky s údeným mäsom

500 g hrubej múky., vajce., soľ., 2 dl vody., 70 g masti., 250 g údeného mäsa., dl smotany., 2 vajcia., mleté čierne korenie

Z múky, vajca, zo soli a z vody vypracujeme tuhšie cesto, ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a necháme oschnúť. Oschnuté cesto pokrájame najprv na pásiky a potom na štvorčeky (fliačky) veľkosti 1 x 1 cm. Fliačky uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody, pričom občas premiešame, aby sa neprichytili na dno hrnca. Uvarené fliačky vyberieme dierkovanou varechou alebo scedíme, polejeme roztopenou masťou, premiešame s uvareným údeným mäsom posekaným nadrobno a dáme do vymastenej ohňovzdornej misy. V smotane rozmiešame vajcia, trocha soli a mletého čierneho korenia, nalejeme na fliačky a zapečieme vo vyhriatej rúre.

«Cestoviny | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 26.07.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk