Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Zapečené hríby

mojerecepty: zapečené hríby

60 dkg hríbov., cibuľu., 5 dkg prerastenej slaniny., 5 dkg masla., 3 strúčiky cesnaku., 2 PL petržlenovej vňate., 3 žĺtky., 1/16 l bieleho vína., 4 PL (vyšľahanej) šľahačky., 2 PL parmezánu., soľ., mleté čierne korenie., citrónovú šťavu., olivový olej

Očistíme hríby, prípadne ich zľahka poumývame, osušíme prikladaním utierky a pokrájame na hrubé plátky. Ošúpeme cibuľu, pokrájame spolu so slaninou na malé kocky a opražíme na troch polievkových lyžiciach masla. Pridáme hríby, spolu popražíme a ochutíme soľou, mletým čiernym korením a rozdrveným cesnakom. Primiešame petržlenovú vňať. Vezmeme hríby z plameňa a necháme ich na sitku dôkladne odkvapkať. Nad parou vyšľaháme na krém žĺtky, víno, soľ, mleté čierne korenie a malé množstvo citrónovej šťavy. Vezmeme z pary, necháme trocha vychladnúť. Opatrne primiešame vyšľahanú šľahačku. Predhrejeme rúru na grilovanie. Rovnomerne upravíme odkvapkané hríby na ohňovzdorné taniere alebo podnos. Polejeme ich malým množstvom omáčky a posypeme parmezánom. Nakoniec hríby zapečieme v predhriatej rúre. Najvhodnejšou prílohou sú zemiakové pyré, petržlenové zemiaky alebo cestoviny.

K tomuto jedlu môžete podávať „rustikálne“ nápoje, ideálne sú ťažšie, staršie vína.

«Jedlá z húb | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 15.03.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk