Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Zapekaný sedliacky chlieb so šampiňónmi

mojerecepty: zapekaný sedliacky chlieb so šampiňónmi

okrúhly bochník tmavého sedliackeho chleba., 60 g rastlinného tuku., 2 zarovnané KL mletej červenej papriky., 8 plátkov oravskej slaniny., v prípade potreby PL oleja., 750 g šampiňónov., cibuľa., viazanička petržlenovej vňate., soľ., čerstvo pomleté čierne korenie., 750 g rajčiakov., ½ KL sušeného tymianu., 12 plátkov domácej šunky., 250 g tvrdého syra

Bochník chleba vodorovne prekrojíme, obidve polovice potrieme heliou a posypem paprikou. Plátky oravskej slaniny na panvici opečieme dochrumkava a vyberieme. Očistené a umyté šampiňóny dobre osušíme a nakrájame na plátky. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno a podusíme na horúcom tuku zo slaniny. Ak treba pridáme lyžicu oleja. Do panvice vložíme šampiňóny a za stáleho miešania dusíme na miernom ohni, kým sa neodparí všetka tekutina. Petržlenovú vňať umyjeme, vetvičku odložíme na ozdobenie zo zvyšných odtrhneme lístky, posekáme ich a primiešame k duseným šampiňónom. Osolíme a okoreníme. Rajčiaky umyjeme, nakrájame na hrubšie kolieska, osolíme ich a okoreníme. Polovice chleba obložíme dusenými šampiňónmi a rajčiakmi, posypeme tymianom. Syr nakrájame na 6 hrubších plátkov a prekrojíme ich ešte na trojuholníky. Potom chleby striedavo obložíme domácou šunkou, syrom a opečenými plátkami oravskej slaniny. Nakoniec chleby asi 10 minút zapečieme v predhriatej rúre, kým sa syr neroztečie. Obidve polovice chleba nakoniec ozdobíme petržlenovou vňaťou.

«Jedlá z húb | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 11.03.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk