Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Zemiakový deň

zemiakovy den

Raňajky: dezert s malinami

2 zemiaky (150 g) ošúpeme a nastrúhame. Opečieme ich na teflónovej panvici na ½ lyžičke oleja. Potom primiešame nízkotučný jogurt, škoricu a sladidlo. Podávame so 75 g malín.

Desiata: zemiaky s rajčiakmi

Zemiak uvarený v šupke (75 g) ošúpeme, osolíme, podávame s paradajkou (50 g) nakrájanou na kocky.

Obed: zemiaky v šupke s tvarohom

200 g zemiakov uvaríme v šupke, 100 g odtučneného tvarohu vymiešame s 2 PL minerálky, PL posekanej petržlenovej vňate a roztlačeným cesnakom. Zemiaky očistíme, osolíme, okoreníme a podávame s ochuteným tvarohom ozdobené umytými a na rezančeky nakrájanými reďkovkami.

Olovrant: zemiaky s uhorkou

4 malé zemiaky uvaríme v šupke (75 g) a ošúpeme ich. Šalátovú uhorku (100 g) očistíme, nakrájame na rezančeky a okoreníme. Servírujeme ozdobené kôprom.

Večera: zemiakový šalát s paprikou

V šupke uvarené zemiaky (150 g) ošúpeme a nakrájame na plátky, očistenú mladú cibuľku (50 g) a žltú papriku (50 g) na pásiky, kyslú uhorku (50 g) na kolieska. Všetky suroviny zmiešame a zalejeme nálevom z nízkotučného jogurtu (150 g) ochuteného KL kečupu, soľou, mletou červenou paprikou a citrónovou šťavou.

«Tip pre chorých | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 11.10.2007

Sdílet

Pocitadlo.sk