Vitajte na stránke mojerecepty ktoré pre Vás pripravuje vcielkaisr

Zubáč na víne

mojerecepty: zubáč na víne

Zubáč (asi 2 kg)., vetvička rozmarínu., PL tmavého vínneho octu., 4 PL panenského olivového oleja., citrón nakrájaný na plátky., pohár bieleho vína., PL nakrájanej petržlenovej vňate., soľ., korenie

Rybu očistíme, umyjeme a osušíme. Potom osolíme, okoreníme a vložíme do ohňovzdornej nádoby s polovicou oleja. Zubáča potrieme octom, posypeme rozmarínom a obložíme plátkami citróna. Pred pečením prilejeme zvyšok oleja a biele víno. Pečieme v rúre zohriatej na 200 stupňov C aspoň 20 minút, pričom rybu často polievame vzniknutým výpekom. Posypeme petržlen a podávame. Hotového zubáča zmrazujeme v uzavretej nádobe. Rozmrazujeme najprv v chladničke a potom v pekáči v klasickej alebo mikrovlnej rúre.

«Morské a sladkovodné ryby a potvory | Vytlačiť stránku

mojerecepty: vcielkaisr © 20.03.2008

Sdílet

Pocitadlo.sk